lunes, 7 de septiembre de 2020

FEM POSSIBLE EL DOCUMENTAL SOBRE GUSTAU MUÑOZ, VÍCTIMA DE MARTÍN VILLA


El director de documentals Jaume Domènech serà l'encarregat de documentar el cas d'en Gustau Adolf Muñoz de Bustillo Gallego, assassinat per l'esquena per la policia de Martín Villa amb només 16 anys la Diada de 1978. Aquest serà el punt de partida per demostrar que la transició ni va ser pacífica, ni va ser modèlica i que la impunitat i la injustícia han acompanyat a les víctimes d'aquest període a l'estat espanyol fins al dia d'avui. Per poder dur a bon terme aquest interessant i necessari treball de veritat, justícia i reparació cal la solidaritat de totes les persones defensores dels drets humans. Aquest documental posará al descobert la veritat, formarà part de la reparació que s'exigeix i també serà una eina valuosa en la lluita per la justícia que manté en Marc Muñoz de Bustillo pel seu germà. 

El cas d'en Gustau va arribar a la querella argentina gràcies al treball dels advocats Alejandro Nató i Silvia Najul que de la mà de la família Muñoz de Bustillo Gallego van fer possible que es puguin presentar a aquesta Causa 4591/2010 fets posteriors al 15 de juny de 1977. En aquest moment l'equip d'advocats que porta endavant aquesta querella estan encapçalats pels nostres advocats Máximo Castex i Ana Messuti. Els hi donem les gràcies per la seva feina solidària i compromesa. 

Si voleu fer una aportació podeu col·laborar a aquesta entrada de Verkami, on trobareu tota la informació sobre el projecte. Moltes gràcies en nom de la família i de les persones amigues i companyes d'en Gustau, també de part de les querellants de la nostra Xarxa.

Aquí teniu un tast:


verkami_1e5d500ba83de41a3db1b8b2e71fe8fd.jpg
En Marc Aureli Muñoz de Bustillo Gallego amb el director Jaume Domènech en un moment del rodatge.

El director de documentales Jaume Domènech será el encargado de documentar el caso de  Gustau Adolf Muñoz de Bustillo Gallego, asesinado por la espalda por la policía de Martín Villa con solo 16 años el 11 de septiembre de 1978. Este será el punto de partida para demostrar que la transición no fue pacífica, ni fue modélica y que la impunidad y la injusticia han acompañado a las víctimas de este periodo en el estado español hasta el día de hoy. Para poder llevar a buen término este interesante y necesario trabajo de verdad, justicia y reparación hace falta la solidaridad de todas las personas defensoras de los derechos humanos. Este documental pondrá al descubierto la verdad, formará parte de la reparación que se exige y también será una herramienta valiosa en la lucha por la justicia que mantiene Marc Muñoz de Bustillo por su hermano.

El caso de Gustau llegó a la querella argentina gracias al trabajo de los abogados Alejandro Nató y Silvia Najul que de la mano de la familia Muñoz de Bustillo Gallego hicieron posible que se puedan presentar en esta Causa 4591/2010 hechos sucedidos con posterioridad al 15 de junio de 1977. En este momento el equipo de abogados que lleva adelante esta querella está encabezado por nuestros abogados Máximo Castex y Ana Messuti. Les damos las gracias a ellas y ellos por su labor solidaria y comprometida. 

Si queréis hacer una aportación podéis colaborar en esta entrada de Verkami, donde encontrareis toda la información sobre el proyecto. Muchas gracias en nombre de la familia y de las personas amigas y compañeras de Gustau, también de parte de las querellantes de nuestra Xarxa.

Aquí tenéis una muestra:

No hay comentarios:

Publicar un comentario