martes, 7 de julio de 2015

EL COMPANY JUAN MARTINEZ HA DECLARAT AVUI AL JUTJAT DE RUBÍ EN COMPLIMENT DE L'EXHORT DE LA JUTGESSA SERVINIA les 9 en punt ha arribat en Juan Martínez a la porta dels jutjats de Rubí acompanyat de la seva companya Paquita Cruz, querellant també a la causa oberta a l'Argentina contra els crims del franquisme i de la seva néta. A les portes del Jutjat número 6 s'ha trobat amb la companya de reivindicació de la memòria històrica, l'advocada Pilar Rebaque, per preparar la seva declaració. Estava molt content i podem dir que per a ell avui ha estat un dia molt feliç, per fi arribava l'hora de poder declarar per exposar davant la justícia les tortures, les vexacions, la presó i l'exili soferts per aquest incansable lluitador antifranquista durant la dictadura. A les 9.30 ha arribat la premsa local que ha entrevistat en Juan abans d'entrar a declarar al jutjat de la jutgessa Ana Pérez Carrillo.Abans de les 10 una trentena de persones s'havien reunit a les portes dels jutjats de Rubí per acompanyar i donar suport al company Juan. Entre aquestes persones els companys de militàncies d'en Juan, la gent del seu partit EUiA, els amics de Solidaritat amb Cuba i les companyes i companys de la Memòria. També la Marta Ribas diputada d'ICV al Parlament de Catalunya, que ha volgut compartir aquest dia tan especial pel company Joan, el primer querellant que ha declarat a Catalunya. 


 Felipe Moreno, querellant i membre de la Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Querella Argentina i la també querellant rubinenca Carmen Contero han estat en tot moment al costat d'en Juan. Volem agrair a les companyes Flor i Carmen la feina feta de redacció i documentació que va fer possible la presentació d'aquesta querella i la declaració del dia d'avui. Ha estat un dia molt important per a totes les companyes i companys de la Xarxa, que ens ajudem i compartim, així, totes en certa manera hem declarat aquest matí.
http://www.radiorubi.fm/index.php/video-noticies/item/10009-juan-martinez-jo-vull-justicia-no-vull-venjanca

A les 11.40 entre aplaudiments ha sortit un més que satisfet Juan tant pel tracte dispensat pels funcionaris del jutjat, per la oficial que l'ha pres declaració, fins a la jutgessa que l'ha supervisada i signada, com per haver pogut haver donat testimoni en seu judicial de tot el que va patir. Ha dit:"lo he declarado todo", però també ha deixat clar que encara queda molt camí i que l'hem de lluitar, perquè en Juan que va ser represaliat pel franquisme per les seves idees continua pensant que la justícia social és irrenunciable. 

Declaracions Juan a la sortida del jutjat:Més d'una quinzena de persones han esperat amb molta calor la sortida d'en Juan amb el que s'ha fet una foto de record d'una jornada que sens dubte és un pas més endavant en la senda de la veritat, la justícia i la reparació per a les víctimes del franquisme i la transició, unes víctimes de crims que no tenen prescripció.Juan Martínez,  va militar al PSUC i va formar part de les Comissions Obreres. Pel seu compromís polític va patir persecució per part de la dictadura des dels anys 50. Va ser represaliat pel franquisme, va estar anys a la presó i va ser brutalment torturat. L'any 71 va haver d'exiliar-se a París d'on no va tornar fins un any després de la mort de Franco. Ell mai ha oblidat els rostres dels seus torturadors.
 
Com a militant de la Memòria Històrica i lluitador per les llibertats va buscar a l'Argentina la justícia que denega l'estat espanyol a les víctimes del franquisme, que van ser objecte de crims de lesa humanitat que no tenen prescripció. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario