martes, 22 de octubre de 2013

L'AJUNTAMENT DE SANT CUGAT A FAVOR DE LA QUERELLA ARGENTINA

Cugat.cat / noticies

Sant Cugat, a favor de la querella contra el franquisme presentada a l'Argentina Sant Cugat dóna suport a la querella per genocidi presentada als tribunals argentins contra la dictadura franquista. El ple d'aquest dilluns ha aprovat, a proposta del PSC i ICV-EUiA, un text que també condemna la revolta i posterior dictadura feixista. CiU i la CUP hi han votat a favor, mentre que el PP ho ha fet en contra.

Amb la votació, Sant Cugat es posa al costat de la Xarxa Ciutadana de Suport a la Querella Argentina contra els crims del franquisme presentada al jutjat número 1 de Buenos Aires, per delictes de genocidi comesos durant el règim. El text aprovat condemna la revolta militar feixista dirigida pel general Francisco Franco del juliol del 1936 contra el govern republicà legítimament i democràticament constituït el 1931. També es condemna la dictadura posterior.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, i el del PP, Jordi Carreras, han intercanviat punts de vista.
F.Villaseñor / J.Carreras: Els demano que condemnin el franquisme. / El més important és tenir l'actitud perquè no torni a passar.

A la moció s'hi ha incorporat una esmena que remarca la persecució nacional i lingü.stica que es va dur a terme a Catalunya durant la Guerra Civil i la dictadura.

L'acord també preveu instar la ciutadania a donar suport a la querella.

Noticia disponible a http://www.cugat.cat/noticies/Politica/93217.html
Copyright 2013 Cugat.cat

Pagina 1

No hay comentarios:

Publicar un comentario