lunes, 3 de octubre de 2016

COMUNICAT DE LA NOSTRA XARXA SOBRE EL VIATGE DE LA JUTGESSA SERVINI A L'ESTAT ESPANYOL

Comunicat de la Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Querella Argentina.

En resposta a les nombroses preguntes rebudes sobre el possible viatge de la jutgessa María Romilda Servini que instrueix la Causa 4591/10, on estan incloses totes les querelles i denúncies presentades fins a la data d’avui a la República Argentina, us volem transmetre la següent informació: La jutgessa no viatjarà aquest octubre ni a l’estat espanyol, ni a Catalunya.

El principal motiu per aquest viatge era prendre declaracions indagatòries als imputats pels quals es va demanar l’extradició a la República Argentina. Després de la denegació de l’estat espanyol en la seva línia de protecció de la impunitat franquista, aquest març es van enviar 19 exhorts als jutjats espanyols requerint aquestes declaracions indagatòries davant la jutgessa Servini. Exhorts que afecten personalitats del Règim com Rodolfo Martín Villa i José Utrera Molina, però també a membres de les forces repressores de la dictadura i la transició com Pacheco i Muñecas, advocats, jutges, metges… Donada la impossibilitat d’obtenir información efectiva dels diferents jutjats espanyols i molt menys de tenir una data de citació per aquests imputats, el viatge previst amb aquesta finalitat aquest octubre, queda postergat. Si en els dies vinents aquesta situació es reverteix aquesta visita de la jutgessa Servini podria fer-se el mes de novembre, tot depèn de l’administració de justícia del Regne d’Espanya.


Veritat, justícia i reparació.


1 comentario:

  1. que pais el mio naci en el 41 despues de la guerra, civil. tengo 74 años, y casi 40 de lo que hoy se
    llama democracia,que pormucho que se empeñen algunos, en demostrar que si lo es. Dejenme, que lo dude,pues en una escala del 1 al 100 podemos afirmar que estamos,en un 15 o 20 por%de haquello que llamariamos una democracia,de verdad.hay pueblo mio, en manos de quien estamos.
    es ha caso el mismo fascismo,que se atrevio con el regimen democratico de la segunda Republica,o dicho en otras palabras, por los los politicos vendidos en la inmensa mayoria ha la causa del fascismo trasnochado.

    ResponderEliminar