lunes, 29 de febrero de 2016

ACTES COMMEMORATIUS 40 ANIVERSARI DE LA MORT DE JUAN GABRIEL RODRIGO KNAFO A TARRAGONA. EL SEU GERMÀ ÉS DENUNCIANT A LA CAUSA 4591/2010.A l’any 1976, un cop mort el dictador, es produïren múltiples accions reivindicatives,  a diferents ciutats de l’estat espanyol, per part dels treballadors de diversos sectors i empreses.

El 3 de març de 1976, dins del marc de les lluites reivindicatives i després de mesos d’aturades i vagues, a Vitòria-Gasteiz foren assassinats  5 treballadors, mentre es realitzava  una assemblea multitudinària a l’església de Sant Francesc, situada al barri obrer de Zaramaga. La Policia Nacional va llençar gasos dins de l’església repleta de treballadors, per després disparar-los tal com anaven sortint.

El resultat, 5 morts i centenars de ferits.

Per aquell temps, a Tarragona, es construïa el Complex Petroquímic del Morell-La Pobla, conegut com la Refineria, i allà també es respiraven aires reivindicatius. Les morts de Vitòria fan que els treballadors es reuneixin en assemblea, per a mostrar la seva solidaritat. Es decideix, el dia 5 de març de 1976, realitzar una marxa des de la Refineria, fins a Tarragona sota el lema: “VITORIA, HERMANOS, NOSOTROS NO OLVIDAMOS”.

La repressió va ser ferotge i era, gairebé, impossible accedir al centre de la ciutat. La Rambla va esdevenir un parany terrible i Juan Gabriel Rodrigo Knafo tractà de refugiar-se de les càrregues policials al nº 7 del carrer Unió. Va entrar a l’escala perseguit per dos policies nacionals, els tres van accedir al terrat i Juan Gabriel va caure al buit, colpejant contra l’asfalt. Juan Gabriel va quedar mort, estès a terra.

Avui, 40 anys després, no s’han aclarit els fets, ni hi hagut reconeixement sobre els mateixos.

Ni oblit, ni perdó. Justícia i reparació.

ACTES CONMEMORATIUS DEL 40 ANIVERSARI
 Jornades per la memòria històrica a Tarragona.

DISSABTE
5 DE MARÇ DE 2016
Hora:
Lloc:
Projecció documental sobre els fets de Vitòria de 1976.
Taula Rodona amb membres de la Plataforma 3 de març de 1976, familiars de Juan Gabriel i membres del Fòrum de Tarragona per la Memòria.

DIUMENGE
6 DE MARÇ DE 2016
Hora: 12,00
Lloc: Pl. de la Font
PARAULES PER LA PAU
Dins dels actes de conmemoració del 40 aniversari de la mort de Juan Gabriel, amb:
DAVID BALLESTER, profesor i investigador de l’UAB.
CANTAUTORS

                          I DESPRÉS…

OFRENA FLORAL
AL CARRER UNIÓ Nº 7
EN MEMÒRIA DE
JUAN GABRIEL RODRIGO KNAFO

No hay comentarios:

Publicar un comentario