sábado, 7 de marzo de 2015

LA QUERELLA ARGENTINA A CERDANYOLA.Xerrada paral·lela a l'exposició Memòria Democràtica a Tarragona.

Querella Argentina contra els crims del franquisme a l'Ateneu Municipal de Cerdanyola del Vallès.

Ponent: Felipe Moreno, querellant i víctima de les tortures comeses pel ex-inspector de la policia franquista Antonio González Pacheco alies “Billy el Niño”, presentació del company Josep Viana. 

Gràcies als companys de l'Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona.

Exposició Memòria Democràtica a Tarragona. Un passat per a no oblidar, organitza per l’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona (AVRFT), amb l’objectiu de respondre a diferents interrogants d’aquell episodi de la nostra història. Quins són els rostres de la repressió? On els van afusellar i enterrar? Com eren els judicis sumaríssims?
L’exposició no vol ser únicament un exercici de memòria, que ho és, sinó també un espai molt sintetitzat que mostra el que va intentar ser la II República Espanyola, el que va legislar i les respostes repressores en l’àmbit legislatiu i, sobretot, contra les persones, que van produir-se per la revolta militar feixista que la va enderrocar i que comptava amb el suport de les forces del capital, del feixisme italià, del nazisme alemany i de la jerarquia de l’Església Catòlica. Font:http://surtdecasa.cat/ebre/agenda/memoria-democratica-tarragona-exposicio

No hay comentarios:

Publicar un comentario