jueves, 18 de diciembre de 2014

CONCENTRACIÓ EXTRADICIÓ SÍ O SÍ.




La Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes i la Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Querella Argentina contra els crims del franquisme vam convocar ahir una concentració a favor de l'extradició dels imputats a la querella argentina, per la derogació de la llei d'Amnistia de 1977 i per la fi de la impunitat. 

"Billy el Niño" i el capità Muñecas primerament, Martín Villa, Utrera Molina i altres càrrecs de la dictadura recentment, han estat imputats a la causa  4591/2010, que instrueix la jutgessa María Servini de Cubría pels crims de genocidi i/o lesa humanitat comesos pel franquisme i en la transició, del 17 de juliol de 1936 fins el 15 de juny de 1977. Exigim al Govern de l'estat espanyol que tots ells siguin extraditats a l'Argentina tal com ha demanat la jutgessa. 

Les víctimes del franquisme i la transició no poden esperar més. La justícia negada pel Regne d'Espanya emparada en lleis que no respecten els drets humans, que han estat denunciades per diferents organismes com l'ONU, demostra que encara estem lligats i ben lligats. 

Veritat, Justícia i Reparació. Extradició Sí o Sí. 


Algunes de les víctimes d'aquells pels quals demanem l'extradició: Salvador Puig Antich, Xosé Humberto Baena, José Luis Sánchez Bravo Solla, Ramón García Sanz, Jon Paredes Manot, Angel Otaegi, Pedro María Martínez, Francisco Aznar Clemente, Romualdo Barroso Chaparro, José Castillo, Bienvenido Pereda



Vam ser pocs però ens van acompanyar un número desorbitat de furgons de la Policia Nacional, que van marxar quan vam plegar la nostra pancarta. No ha de tenir por la senyora Delegada de la gent de la Memòria, els nostres pares i avis ja van passar-ho tot i més, patint el terror blau al qual ella va entregant diplomes. Nosaltres només demanem justícia, si això espanta és perquè saben que la veritat ens empara al temps que ells emparen la impunitat dels crims del franquisme. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario