jueves, 22 de mayo de 2014

La jutge argentina María Servini pren declaració a dues víctimes i destaca la col·laboració dels jutjats sevillans

LA VOZ LIBRE

La jutge argentina María Servini pren declaració a dues víctimes i destaca la col·laboració dels jutjats sevillans
Europa Press
dijous, 22 de maig de 2014, 19:44
SEVILLA, 22 (EUROPA PRESS)


La jutge argentina María Servini de Cubria, encarregada de la querella contra els crims del franquisme, ha pres declaració aquest dijous a dues víctimes de la repressió a Marchena i Carmona (Sevilla) i ha destacat la col·laboració "plena" dels jutjats d'aquests dos municipis amb la seva causa.

Així ho ha explicat a Europa Press Paqui Maqueda, membre de la plataforma de suport a la querella argentina i coordinadora de la visita de la jutge a Andalusia, que també ha detallat que la tercera de les preses de declaració previstes ha estat posposada a aquest divendres i tindrà lloc matí a partir de les 12,00 hores en el jutjat nombre 9 de Sevilla.

cal recordar que la magistrada investiga els crims comesos per la dictadura franquista des del 18 de juliol de 1936 fins al 17 de juny de 1977, després de la querella que es va presentar en els tribunals de Buenos Aires.

Avui la jutge ha pres declaració en la localitat de Marchena a Antonia Parra, de 78 anys i nascuda després que el seu pare fos assassinat en aquesta localitat, en la fossa comuna de la qual està, presumptament, el seu cos. Segons ha explicat Maqueda, Parra és "donant de memòria i emblema de la lluita" per a la recuperació de la memòria històrica.

Després, en els jutjats de Carmona, ha pres declaració a Francisco Rodríguez, de 88 anys, que va perdre a tres membres de la seva família --dos oncles i un avi-- afusellats. La portaveu de la plataforma ha explicat que Rodríguez, que és cronista del poble i ha escrit dos llibres sobre la repressió franquista, tenia deu anys quan es va produir l'assassinat i "s'acorda de tot".

La visita de la jutge a Sevilla es completarà demà amb la tercera presa de declaració --a Francisco Marín, de 94 anys, que tenia 13 quan van afusellar al seu pare en el cementiri de Sevilla--. A més, Servini serà rebuda pel vicepresident del Govern andalús, Diego Valderas, el director general de la Direcció general de Memòria Democràtica de la Junta, Luis Naranjo, i també pel president del Parlament Andalús, Manuel Gracia


La juez argentina María Servini toma declaración a dos víctimas y destaca la colaboración de los juzgados sevillanos

Europa Press
jueves, 22 de mayo de 2014, 19:44
SEVILLA, 22 (EUROPA PRESS)
La juez argentina María Servini de Cubría, encargada de la querella contra los crímenes del franquismo, ha tomado declaración este jueves a dos víctimas de la represión de Marchena y Carmona (Sevilla) y ha destacado la colaboración "plena" de los juzgados de estos dos municipios con su causa.
Así lo ha explicado a Europa Press Paqui Maqueda, miembro de la plataforma de apoyo a la querella argentina y coordinadora de la visita de la juez a Andalucía, que también ha detallado que la tercera de las tomas de declaración previstas ha sido pospuesta a este viernes y tendrá lugar mañana a partir de las 12,00 horas en el juzgado número 9 de Sevilla.
Cabe recordar que la magistrada investiga los crímenes cometidos por la dictadura franquista desde el 18 de julio de 1936 hasta el 17 de junio de 1977, tras la querella que se presentó en los tribunales de Buenos Aires.
Hoy la juez ha tomado declaración en la localidad de Marchena a Antonia Parra, de 78 años y nacida después de que su padre fuera asesinado en esa localidad, en cuya fosa común está, presuntamente, su cuerpo. Según ha explicado Maqueda, Parra es "donante de memoria y emblema de la lucha" para la recuperación de la memoria histórica.
Después, en los juzgados de Carmona, ha tomado declaración a Francisco Rodríguez, de 88 años, que perdió a tres miembros de su familia --dos tíos y un abuelo-- fusilados. La portavoz de la plataforma ha explicado que Rodríguez, que es cronista del pueblo y ha escrito dos libros sobre la represión franquista, tenía diez años cuando se produjo el asesinato y "se acuerda de todo".
La visita de la juez a Sevilla se completará mañana con la tercera toma de declaración --a Francisco Marín, de 94 años, que tenía 13 cuando fusilaron a su padre en el cementerio de Sevilla--. Además, Servini será recibida por el vicepresidente del Gobierno andaluz, Diego Valderas, el director general de la Dirección General de Memoria Democrática de la Junta, Luis Naranjo, y también por el presidente del Parlamento Andaluz, Manuel Gracia

No hay comentarios:

Publicar un comentario