sábado, 7 de diciembre de 2013

VÍDEO TV3 DELEGACIÓ QUERELLANTS A L'ARGENTINA 3/12/2013



Buenos Aires

Les víctimes del franquisme comencen a declarar, per primer cop, davant la justícia, però a l'Argentina

Redacció - 04/12/2013 - 00.49h. 
 
Judici per a les víctimes del franquisme a l'Argentina

Les víctimes del franquisme comencen a declarar, per primer cop, davant la justícia. En aquest cas davant la jutge argentina Maria Servini, que investiga els crims comesos per la dictadura espanyola i que es va comprometre públicament davant de tota la delegació espanyola que es faria justícia per aquests crims.

Les declaracions en què cada una de les víctimes explica el seu cas concret duraran uns quants dies perquè compareixeran quatre víctimes per dia. Aquest dimecres declararan les germanes de Salvador Puig Antich, executat el 1974. També Andoni Txasco, que va rebre tortures greus i és membre de l'associació "Víctimes 3 de febrer," així com Pablo Mayoral, un dels processats dels últims consells de guerra del franquisme, on 5 companys seus van ser executats. Mayoral ha destacat que aquest procés compta amb el suport de molts ciutadans, tant espanyols com argentins.

A més de familiars de víctimes, la delegació espanyola també la formen advocats, el dirigent d'Esquerra Unida i Alternativa Joan Josep Nuet i diputats de la comissió de drets humans del Parlament Basc.

Abans de l'inici de les compareixences, aquest dilluns la jutge argentina va rebre la nombrosa representació de les víctimes, advocats i parlamentaris espanyols. Tots en van sortir amb el convenciment que per fi es podrà fer justícia, segons va explicar a Catalunya Ràdio Joan Josep Nuet.

 


 

Les víctimes del franquisme es reuneixen amb la jutge argentina que porta el cas. (Foto: EFE)

 
Les víctimes del franquisme es reuneixen amb la jutge argentina que porta el cas. (Foto: EFE)


No hay comentarios:

Publicar un comentario