lunes, 26 de septiembre de 2022

DENUNCIEM DAVANT LA COMISSIÓ DE JUSTÍCIA DEL PARLAMENT DEL 22/9/2022 LA SITUACIÓ DE LES EXHUMACIONS A CATALUNYA


Enllaç amb el vídeo de la compareixença del nostre company Marc Antoni Malagarriga en nom de l'Associació de Familiars del Banc d'ADN i de la nostra Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Querella Argentina a la comissió de Justícia del Parlament de Catalunya del dia 22 de setembre de 2022: 

Us aconsellem molt encaridament que ho visioneu.

En Marc Antoni en aquesta compareixença va posar en evidència les imperdonables deficiències i la deixadesa de funcions dels diferents governs de la Generalitat en matèria de fosses. Ridícul nombre d’exhumacions, manca d’encreuaments d’ADN de vius i desapareguts forçats, perquè sí, el terme que s’ha d’emprar és desaparicions forçades. Tot un seguit de veritats que busquen justícia i reparació a l’anomenada querella argentina. També es va posar sobre la taula l’exhumació de Cipriano Martos Jiménez mort a mans de la Guardia Civil de Reus un 17 de setembre de 1973, una mort agònica de setmanes de patiment i soledat. Sobre aquesta exhumació, que hauria de començar aquesta tardor si tot anava bé, segons la consellera Ciuró, la família no havia rebut cap mena d’informació sobre com anava tota la part tècnica d’un treball, que és un deute amb els seus germans. Sembla ser que s’ha adjudicat aquest treball a l’empresa ATICS, però no hi ha hagut comunicació oficial. 



Familiars del Banc d'ADN, companyes i companys de la nostra Xarxa i de Memòria de Mallorca.

Les demandes de compliment amb la legislació internacional sobre desaparicions forçades no és l'únic que es va posar sobre la taula d’aquella sala del Parlament. També es van deixar uns ossos que el mateix company Marc Antoni va rescatar del seu vergonyós oblit a prop de La Fatarella, on aquest estiu un incendi ha cremat inquantificables restes òssies de la Batalla de l’Ebre. Uns ossos que  pots trobar-te a la vista donant una passejada, sense que cap autoritat, ni administració, hagi aplicat els protocols deguts per poder tornar-los a les seves famílies. Per aquests fets el nostre company va declarar dissabte a les dependències de Mossos d’Esquadra de Les Corts. Mentre, aquelles serres, on es van lliurar les més dures batalles contra el feixisme i per la llibertat, continuen plenes de víctimes d’una democràcia, que no assumeix la seva responsabilitat vers aquells heroics lluitadors. 




Moment en el qual el nostre company Marc Antoni deixa sobre la taula els ossos recollits a la Terra Alta el dia anterior, 21 de setembre de 2022. Instant que recull la premsa estatal, però que no vam poder veure a TV3. 

Enllaços a premsa:

És colpidor veure com encara avui és possible trobar-se en una caminada els ossos dels antifeixistes, que qualsevol animal pot endur-se al seu cau. Però el pitjor forat és el de l'oblit i encara més fondo i fosc el de la manca de voluntat d'unes administracions, que han oblidat que el feixisme és un monstre ben viu i que podrien ser elles i ells qui un dia es trobin, per les seves conviccions democràtiques, llençades a una cuneta, ben segur que els agradaria que algú els portés a casa amb els seus. Aquests ossos que van tenir, i tenen noms i cognoms, també ho volen. 





Fotos fetes el dia 21 de setembre de 2022.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario