jueves, 26 de abril de 2018

AVUI HA DECLARAT EN JORDI CARRILERO A TARRAGONA PER LES TORTURES DEL SEU PARE PASCUAL CARRILERO CARRILERO





La Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Querella Argentina ha estat avui donant suport al nostre company Jordi Carrilero i a la seva germana Ester. En Jordi ha declarat aquest matí al Jutjat d'Instrucció Nº 1 de Tarragona en compliment del requeriment de la jutgessa argentina María Romilda Servini, que instrueix la nostra Causa 4591/2010 per crims de genocidi i/o lesa humanitat comesos pel franquisme i en la transició, de 17 de juliol de 1936 fins al 15 de juny de 1977.

Jordi Carrilero va denunciar davant la justícia argentina, al Juzgado Nacional en lo Criminal y Correccional Federal Nº 1, les tortures i l'empresonament del seu pare, Pascual Carrilero Carrilero, comerciant reusenc, que va ser brutalment torturat a la caserna de la Guardia Civil de Reus quan va ser detingut amb altres companys del FRAP, com en Cipriano Martos Jiménez. Van ser detinguts per propaganda il·legal. Cipriano va beure un líquid corrusiu quan era sota la custòdia dels agents d'aquest cos, morint després d'una llarga agonia. Pascual va ser jutjat pel TOP. Ell no es va recuperar mai de l'horror viscut dins de la caserna de Reus, mai va poder oblidar com el van fer carregar el cos torturat del seu company i mai va superar la mort d'aquest, a qui va dedicar aquest sentit poema.

Pascual Carrilero Carrilero




En sortir del jutjat, Jordi s'ha mostrat molt satisfet per haver pogut verbalitzar en seu judicial el patiment del seu pare. Ha comentat la vergonya que és no poder rebre justícia a l'estat espanyol i haver de dirigir-se a la justícia argentina per obtenir reparació. Ha denunciat que ni PP, ni PSOE han fet res per trencar amb el silenci i la impunitat dels assassins. Visiblement emocionat ha elogiat la figura del seu pare i d'en Cipriano com a gent digna, valenta, uns herois. 

Ha valorat el tracte humà rebut per part de la funcionària del jutjat però ha dit que això no tapa la tristesa i la indignació de no obtenir justícia aquí. 

Ha recordat com sent adolescent, l'any 87, quan acompanyava al seu pare a la parada del mercat de Reus, es va apropar un home que es va posar davant d'en Pascual i li va etzibar "qué bien que te dimos, qué bien que te dimos". El seu pare va abaixar un moment la vista i va sortir de darrere el taulell i el va agafar per la camisa insultant-lo. Quan el seu fill li va demanar que qui era aquella persona ell va callar. En arribar a casa seva en Jordi va preguntar a la seva mare per aquell home i ella li va dir: aquest va torturar al teu pare. Això també formarà part de la seva declaració.

En Jordi es va presentar a aquesta Causa tot buscant la veritat, la justícia i la reparació negada a l'estat espanyol a les víctimes del franquisme i la transició.


No hay comentarios:

Publicar un comentario