jueves, 23 de julio de 2015

EL COMPANY LLUÍS SERRA HA DECLARAT AVUI ACOMPANYAT DE L'ADVOCADA DE LA QUERELLA ARGENTINA ANA MESSUTI A LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE BARCELONA


A les 9.30 el nostre company Lluís Serra es trobava a la porta de la Ciutat de la Justícia de Barcelona preparat per declarar. Després d'una nit d'insomni pel neguit d'un acte tan important per a ell com donar el seu testimoni, en compliment de l'exhort de la jutgessa Servini, es trobava amb forces per aquest acte de reparació. Aquesta declaració d'avui és conseqüència de la querella que l'any passat va interposar a l'Argentina per l'assassinat del seu pare, Lluís Serra i Giribert, que va ser batlle dels anys 36 al 37 del Prat de Llobregat.



En Lluís ha atès els mitjans de comunicació acompanyat de la nostra advocada Ana Messuti i de la nostra companya i advocada Pilar Rebaque, present també en les declaracions d'en Juan Martínez a Rubí i d'en Pere Fortuny a Mollet. Aquesta serà la darrera declaració a Catalunya fins a propers exhorts.



En Pere Fortuny ha estat fent costat al seu amic i company Lluís, tots dos membres de l'Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, que tant ha treballat per la dignificació del Fossar de la Pedrera on es troben els ossos dels afusellats del Camp de la Bota, 1717 víctimes del franquisme, com els pares d'en Lluís i en Pere. Una relació que es recull al llibre "Justícia, no venjança", promogut per la seva entitat i del qual han regalat un exemplar dedicat a l'Ana Messuti.



Eren les 10 del matí quan en Lluís ha pujat al Jutjat d'Instrucció número 26 per declarar com testimoni d'un delicte de Lesa Humanitat, tal com recull la seva citació. Passava més d'una hora quan un Lluís satisfet ha sortit de declarar davant la jutgessa, una declaració que ha estat gravada i que formará part d'aquesta Causa 4591/10 contra els crims del franquisme del 15 de juliol de 1936 al 15 de juny de 1977.

Ha estat inevitable que l'emoció fos present en el seu testimoni, no només pel seu pare, també per la seva mare que va haver de ser una dona molt forta en una situació terrible i amb un fill petit en la més crua postguerra, la dels vençuts i represaliats.


                                                 Lluís Serra i Giribert

En Lluís va rebre com a herència del seu pare la seva vida de treballador incansable per la justícia social i la solidaritat, aquest llegat l'ha sabut administrar molt bé i podem dir que ha honorat el seu pare amb dignitat i compromís, sent un excel·lent ésser humà, company i activista dels moviments socials i de la Memòria Històrica.



Membres de la Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Querella i de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes hem donat suport, en aquest dia tan especial per a tots nosaltres, al nostre company Lluís. Continuem la nostra lluita per la veritat, la justícia i la reparació per les víctimes del franquisme i la transició.


No hay comentarios:

Publicar un comentario